onsdag 10. august 2011

Tomatsuppe

Tomatsuppe 4 personer

500 gr tomater
1 løk
1/2 frisk chili eller en knivsodd chilipulver
1 ss olivenolje
2 bokser hakkede tomater, gjerne med basilikum og hvitløk smak
1 l grønnsaksbuljong
3 ss olivenolje
1/2 ts havsalt
1 ts pepper
1 ss hakket basilikum eller oregano 
Hardkokte egg

Skjær tomatene i båter, løken i skiver og finhakk chili.
Fres løk og chili i en gryte med 1 ss olivenolje og tilsett de friske tomatbåtene.
Tilsett de hermetiske tomatene og grønnsaksbuljongen og la alt koke i 15 min.
Ta gryten av varmen og kjør blandingen med en stavmikser eller i food procsessor til en jevn suppe.
Tilsett 3 ss olivenolje og smak til med krydder.
Serveres med hardkokte egg.

Oppskjært avokado kan erstatte eggene. Rømme eller cremé fraiche gir en god smak.
Kjøttdeig eller kyllingbiter gir en mer mektig suppe. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar