fredag 5. august 2011

Mokkabrownies

Mokkabrownies 


200 gr mandler eller nøtter
300 gr sjokolade med minimum 70% kakao
200 gr smør
2 ts sterk kaffe
2 ts vaniljepulver
170 gr sukrin
8 egg

Mal mandlene/nøttene
Smelt sjokolade og smør over vannbad eller i mikro (skal ikke koke).
Rør sjokoladen og smøret til en glatt masse.
Rør inn kaffe og vaniljepulver.
Avkjøl blandingen i 10 min.
Skill eggene og visp eggeplommene lett med en visp og rør dem inn i sjokoladeblandingen.
Pisk eggehvitene stive.
Vend først en stor skje eggehvite inn i sjokoladeblandingen og deretter resten til alt er godt blandet.
Smør en langpanne med rapsolje og legg bakepapir over.
Hell sjokoladeblandingen i formen og stek kaken midt i ovnen ved 180* midt i ovnen 20-25 min til den er fast på toppen, men fortsatt litt fuktig i midten.
Avkjøl kaken i formen, vend den, fjern bakepapiret og del kaken i firkanter.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar