onsdag 10. august 2011

Lavkarbobrød

Lavkarbobrød 2 stk

8 egg
1 boks kesam eller cremé fraiche
6 ss kaldpresset olivenolje eller rapsolje
2 ss bakepulver
1 ts salt
100 gr linfrø
120 gr havrekli
100 gr sesamfrø
100 gr solsikkefrø

Pisk eggene lett og bland inn cremé fraiche eller kesam og olje.
Tilsett de tørre ingrediensene og bland godt, deigen skal være som en tykk grøt.
Tilsett mer frø om den er for tynn.
Dekk brødformene med bakepapir og ha røren oppi.
Stekes på nederste rille på 180* i 55 min.
For normal høyde på brødet tas hele denne røren i en form fremfor 2 former.
Ved stort/høyt brød, må steketiden forlenges med 10 min.
La brødet avkjøles på rist, oppbevares i kjøleskapet i plastpose, kan fryses.


1 kommentar: