Lakseburgere 4 porsjoner
1/2 gul paprika
1/2 rød chili
2 ts revet skall av sitron
1 ss revet ingefær
1/2 dl hakket purreløk eller vårløk
1 dl hakket koriander
2 ts salt
3 dråper tabasco
150 gr rå, renset scampi
600 gr laks, skinn og benfri
smør til steking
Hakk paprika i biter.
Fjern frøene fra chilien, hakk i biter.
Riv sitronskall og ingefær på rivjern.
Finhakk purreløk/vårløk og koriander.
Legg alle grønnsaken og krydder i en bolle.
Finhakk scampi eller bruk en foodproscessor til de er grovmalte.
Bland scampimassen med grønnsaksblandingen.
Kjør laksen i en foodproscessor støtvis slik at den blir grovmalt.
Bland laksen godt med de andre ingrediensene til en jevn masse.
Bruk en spiseskje og form deigen til passe burgere.
Stekes 2-4 min på hver side.
Serveres med frisk salat og kesamdressing eller rømme.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar